Dammsugare

Dammsugare är lika vanlig i svenska hem som kyl, frys och spis. Dessutom är den i princip lika viktig då regelbunden dammsugning är extremt viktig för våran hälsa. Att ha det dammigt under längre perioder kan leda till hälsoproblem såsom mental ohälsa, allergiska besvär eller till och med astma. Det är rekommenderat att dammsuga minst två gånger i veckan, men att varannan dag är optimalt. Och det är just därför det är viktigt att ha en dammsugare som städar bra, är smidig att använda och gör dammsugningen roligare. 


Som tur är så är året vi lever i 2023 och det finns ett uppsjö av dammsugare som tickar alla tre boxarna, det svåra är att hitta den bästa modellen för just dig och ditt hem. Vi rekommenderar att besöka dammsugarebästitest.se där finns de bästa dammsugarna på marknaden listade i alla olika typer av kategorier. 


De vanligaste tre typerna av dammsugare är idag: 


  1. Traditionell dammsugare: det är en klassiska dammsugaren de flesta tänker på när de hör ordet dammsugare. Det är såklart den gamla hederliga typen med sladd, dammsugarkropp, slang och ett skaft som såklart använder dammsugarpåse. De har alltid funkat och kommer fortsätta att fungera bra i många år framöver. Men det finns ett alternativ som bli allt mer populärt och det finner vi i punkt 2. 

  2. Skaftdammsugare: Skaftdammsugare skiljer sig från traditionella dammsugare genom att bara vara ett skaft med munstycke där nere och en motor där uppe. Det innebär såklart att de är sladdlösa och nästan alla är även påslösa vilket gör dem väldigt smidiga att använda och lätta att städa runt med i ditt hem. På detta viset så är de ett betydligt bättre alternativ, men såklart har de även nedsidor. Till exempel att de drivs av batterier vilket innebär begränsad körtid (inte optimalt för ett stort hem), de behöver laddas innan man kan använda dem igen och sugförmågan är inte lika hög om man inte köper en av de dyraste modellerna. Du avgör själv vad som passar dig. 

  3. Robotdammsugare: Robotdammsugare är nog en av de snabbast i antal växande typen av ny hemelektronik och det är såklart inte utan anledning. Med tanke på rekommendationen att städa varannan dag så låter det som en dröm att ha en robotdammsugare hemma och det är det. Tyvärr klarar de inte av att städa riktigt allt i hemmet, de kan ha svårt för snäva kanter och hörn. Men de stora ytorna löser de galant vilket innebär att du bara behöver köra runt med din vanliga dammsugare runt kanterna i ditt hem och göra det än mer sällan. 

     

Slutsats

Detta är slutet på artikeln och jag hoppas att du tycker att den var intressant och att du lärt dig något av att läsa den. Valet av dammsugare är inte enkelt, men det finns många bra modeller på marknaden. 

Join