BANDES SONORES AMB SIGNATURA DE DONA

“Ja hem parlant d'algunes de les grans bandes sonores de l'setè art. Aquestes obres mestres que fan que una pel·lícula sigui encara millor i se'ns gravi en el cervell per sempre. La majoria de les composicions que hem abordat tenen signatura masculina, però hi ha moltes més dones sostenint la batuta del que pensem. Avui hem volgut fer una menció especial a aquestes dones que han tingut un paper destacat en la composició i les obren ens han acompanyat sense ni tan sols saber-ho.”


 DE CULTO magazine.   Loreto GómezL’objectiu d’aquesta activitat és complementar l’exposició que realitzaran els alumnes de 2n d’ESO sobre les bandes sonores. Ells seran els encarregats de donar a conèixer el nom i l’obra de grans compositors de música cinematogràfica.


Vosaltres, tindreu l’oportunitat de donar veu a les compositores que han destacat també en aquest gènere. Mitjançant el vostre treball, podrem fer visible la desigualtat d’oportunitats que ha existit en el món de la música en general al llarg de tota la història.


Moltes dones mereixen ser reconegudes també en el món del cinema. Amb aquest treball d’investigació descobrirem el treball que hi ha al darrere de les seves composicions i el farem visible.

2n pas: seleccionar la informació i recopilar dades que mostrin aquesta desigualtat entre homes i dones en el camp de la música cinematogràfica.

La informació seleccionada formarà part de l’exposició .


Presenta els teus resums en un padlet col·laboratiu

3r pas: presentació de les compositores i les seves obres.

Haureu de realitzar un poster de cadascuna d’elles amb alguna eina digital  (Canva, Genially. PosterMywall …) i formaran part de l’exposició del centre.


Hi ha de figurar , de forma sintética, algunes biogràfiques, les bandes sonores que han destacat de la seva trajectòria compositiva i l’enllaç d’algunes de les seves bandes sonores mitjantçant codis QR.


Finalment en fareu ona exposició oral utilitzant l’eina de “Flipgrid”. En compartireu els vídeos i els comentarem a l’aula.

Join