Részecskeszűrő professzionális tisztítása

By (TerraClean)

2022.02.21.

A részecskeszűrők professzionálisan tisztíthatók, ehhez azonban el kell távolítani az egységet és a speciális berendezéseket, hogy a részecskeszűrő tisztítást követően értékeljék és teszteljék annak sikerességét. Az ilyen típusú tisztítás általában 90-95%-ban hatásos a csereegységhez képest.

Egyes járművek az EOLYS néven ismert üzemanyag-kezelésre támaszkodnak, amelyet az üzemanyagtartályba fecskendeznek be, és csökkentik a regenerációhoz szükséges hőmérsékletet – ezt a folyadéktartályt újra kell tölteni (vagy ki kell cserélni), amit a TerraClean szervizében lehet elvégeztetni.


Az AdBlue™ egy másik folyadék, amely gyakori a dízelmotoros járműveknél, de ez nem befolyásolja közvetlenül a részecskeszűrőt – azonban fontos, hogy folyamatosan töltse fel az egyéb problémák elkerülése érdekében.


Sok részecskeszűrő-problémát valójában a jármű egyéb hibái, vagy a rossz szerviz és karbantartás okoznak. Gépkocsija motorolaja kritikus a részecskeszűrő működése szempontjából, és a rossz minőségű olaj használata vagy a jármű szervizelésének elmulasztása növelheti a részecskeszűrővel kapcsolatos problémák valószínűségét.


A TerraClean mester- és diagnosztikai technikusaink képesek diagnosztizálni a részecskeszűrővel kapcsolatos problémákat, és elvégezni a megfelelő javításokat. Autója fedélzeti számítógépe figyeli a DPF állapotát, és ha azt érzékeli, hogy a szűrő részlegesen eltömődött, egy DPF figyelmeztető lámpa jelenik meg a jármű műszerfalán. Ha ez a lámpa több napig égve marad, pirosra vált, sípolni vagy villogni kezd, akkor valószínű, hogy a regenerálási kísérletek kudarcot vallottak, ezért a lehető leghamarabb vigye el az autót a legközelebbi központba, hogy kivizsgálják.


Ha a DPF figyelmeztető lámpája kigyullad, és figyelmen kívül hagyják, ezt általában olyan tünetek követik, mint a teljesítmény elvesztése, alacsony üzemanyag-fogyasztás, a hűtőventilátorok a szokásosnál jobban működnek, és az automatikus leállító-indító rendszer nem működik a járműben. Ne késlekedjen, segítségért forduljon a legközelebbi TerraClean központhoz.

Join